In memoriam: Wesley van Iersel

Met diep leedwezen hebben we kennis genomen van het overlijden van onze collega en vriend, Wesley van Iersel.

Wesley kenden we al geruime tijd, omdat hij regelmatig vanuit Martens Transport onze transporten heeft verzorgd. Vanaf oktober 2020 was hij werkzaam voor HFS-FF. Binnen korte tijd heeft hij een warme band opgebouwd met alle collega’s bij HFS-FF, REASeuro en Vakgarage Jan van Riel. In veel gevallen zijn we niet alleen bijzonder goede collega’s, maar ook fijne vrienden geworden.

Op het persoonlijke vlak denken we aan Wesley als een gezellige en sociale vent, waar je altijd welkom was en die altijd voor je klaarstond. Hij sprak graag en vol trots over zijn zoontje Sepp en verloofde Anne. Wesley staat bekend als een zorgzame man en vader die alle tijd nam om betrokken te zijn bij de opvoeding van zijn zoon, ondanks zijn drukke bestaan als chauffeur.
Daarnaast was hij bijzonder sociaal; hij zat vaak als eerste ’s ochtends op de zaak aan de koffie en voor het weekend samen met de collega’s aan een pilsje slap te ouwehoeren. Hij kon ook bijzonder karaktervast zijn, maar altijd met gevoel voor humor. Een bekende uitspraak is “je moet het zo zien”, wat dan vaak werd gevolgd door zíjn kant van het verhaal. Ook kon hij wel eens de indruk wekken dat hij geen zin had in een klus, maar dan liet hij weten dat ”zijn gezicht nou eenmaal zo zat”. Zin om te rijden had hij altijd en een uurtje of wat meer was nooit een probleem.

Hoewel Wesley in het verleden verdienstelijk als kok heeft gewerkt, voelde hij zich als een vis in het water als chauffeur. Rijden zat hem in het bloed, want ook zijn vader was chauffeur. Wij zullen hem allemaal herinneren als een man met een enorme passie voor zijn vakgebied, maar ook zijn kennis en kunde zullen wij niet snel vergeten. Als chauffeur had Wesley namelijk een grote interesse in het transporteren van alles wat breed, lang, hoog en/of bijzonder was. Daarnaast kende hij, vooral in Duitsland, als geen ander de routes en truckstops. Zowel volgeladen als leeg kwam hij overal – vaak ook zonder navigatie. Hij kende alle kneepjes van het vak en wist overal de weg.

Dat hij trots was op zijn nieuwe wagen, wist iedereen. Hij bemoeide zich met hijskraan en stickers, velgen en verlichting. Zelfs Truckstar Magazine werd door hem opgetrommeld om eens naar de wagen te komen kijken, met een mooi artikel van 4 pagina’s als resultaat. Verder was Wesley breed inzetbaar en ondersteunde onze werkzaamheden ook als Assistent NGE-Deskundige, als kraan- en graafmachinist en met het hijsen van ladingen.

Wesley was een kleine man, met een groot hart. Hij gaat door iedereen enorm gemist worden, maar is blijvend in onze herinnering en ons hart gesloten.